Villányi Kékfrankos 2015


Pince ár:

15 000 Ft / 0,75l

Egységár 20 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak

Ez a bor már csak a borászatban kóstólható,
vásárolható, limitált palack mennyiségben!


  • Villányi védett eredetű, PRÉMIUM száraz vörösbor.
  • Készült palackszám: 240 db
  • 100 % Kékfrankos szölőből készült.
  • Szüret időpontja 2015. október 18.
  • Alkohol tartalom: 14,0 %
  • Cukor tartalom: 1,5 g/l
  • Sav tartalom: 6,2 g/l

Vegyszermentesen művelt szőlő, óriási (lásd a történet végén) termés korlátozás, gondosan végzett kézi szüret, 225 l új, törgyfahordós, finom seprőn érlelés 18 hónapon át.
Mély rubin szín, kifejező illatában füstösség, meggy, szilva és egy kevés aszaltság is megjelenik. A hordoból származó füszeresség pedig végigvezeti az aromatikát.
Gazdag, testes tétel magas alkohollal és szikárabb tanintextúrával, amit sok piros és fekete bogyós gyümölcs követ. Robog mint egy gőzmozdony, karakteres, hosszú lecsengéssel.
Struktúrája még több éves érlelést tesz lehetővé.
Fogyasztását 15-16’ hőmérsékleten, vörös húsú ételek mellé ajánlja a borász, vagy csak úgy... a kékfrankos “szerelmeseinek”, gyűjtőknek, kuriúzum kedvelőknek.

Sztory...
“2015. év tavaszán óriási fagy pusztított Siklós egyes dobvidékein sávos elosztásban. Kékfrankos szőlőnk egy része elfagyott. Aztán jött a kellemes nyár, gyönyörű terméssel
( ami a tavaszi fagy után megmaradt). Boldogok voltunk, bár tudtuk hogy kevés szőlő lesz, de biztosak voltunk a bor minőségében. Sajnos nem csak nekünk, de a szarvasoknak is ízlett a termés, mert a maradék szőlőnk nagy részét egy nap alatt “lezabálták.”
Az eredmény egy fantasztikusan gyönyörű, összesen 240 palack (0,75 l) bor lett az óriási természetes (fagy és szarvasok)“terméskorlátozásnak” köszönhetően.
Így ez a bor számunkra kincs, egy különlegesség, egy kuriózum lett, csak nálunk a borászatban kóstólható és vásárolható, kizárólag magánvevőink részére, már csak limitált palakszámban...”

Díjazás: