Villányi Borvidék, Akasztófa-dűlő

Riczu Tamás Borászata

A Borászat a Villányi Borvidék közepén Siklóson, az Akasztófa dűlőben található.

A borászat 7 ha szőlőterületen tudatos, környezetbarát, vegyszer mentes művelés alapján olaszrizling, kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon és cabernet franc szőlőfajtákat termel.

A borok kizárólag természetes, állati származékoktól mentes (vegan) alapanyagok felhasználásával készülnek, évente 40-50 ezer palack mennyiségre korlátozva, villányi védett eredetű classicus, prémium, és super prémium minősítéssel kerülnek forgalomba.

A vállalkozás modern, korszerű gépparkja segítségével a saját szőlőterületein kívül mintegy 40 ha szőlőterületen végez bérmunkában szőlő művelést, bér borfeldolgozást, bér borpalackozást Riczu Tamás szakmai irányításával és közreműködésével a környék borászatai, szőlőtermelői részére.

A borok a borászatban, bor kis - és nagykereskedelemi forgalomban és a gasztronómiában vásárolhatók, fogyaszthatók.

Kisebb tételszámban prémium borok London, Ausztria, Svájc, Észak-Európa, Csehország színvonalas éttermeiben kóstolhatók.

A borászat filozófiája:

A magyar borfogyasztás kultúráját a magyar borkedvelő emberekkel megismertetni, képviselni, hirdetni a minőségi borok fogyasztását, nemzetközileg pedig bizonyítani, hogy Magyarországon fantasztikus borvidékek és minőségi magyar borok készülnek.

Minden évjáratban max. évi 50 ezer palack mennyiségben minőségi terméket, produktumot szeretnénk alkotni, és egy élhető, egészséges környezetet hátrahagyni. Ez a feladatunk. Fogyasztóink elégedettsége nekünk óriási elismerés, boldogság és egy tökéletes visszaigazolás, hogy jó úton járunk… Egy jó bort mindig mértékkel, de igazán élvezettel érdemes csak fogyasztani!

Villányi Borvidék

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."