Villányi Borvidék, Akasztófa-dűlő

RICZU TAMÁS (szőlész-borász)

RICZU TAMÁS egy fiatal, kreatív, tehetséges villányi borász, már több mint 17 éve. Neki a szőlő művelése, a borászat nem csak egy szakma, egy megélhetés, hanem elhivatottság, egy örök, végtelen „szerelem”, amiben mindig újabb és újabb kihívást talál.

A Villányba-járók, a villányi borok ismerői és kedvelői tudják, hallják, hogy Riczu Tamás komoly tehetség, kiváló borász. Borai komplexek, ízben, illatban és zamatban gazdag, szép és emlékezetes borok. Ismertetőjük a különlegesen finom bársonyosság, a „riczus” íz világ.

Tamás borai 2006 óta a borversenyek állandó győztes résztvevői. Figyelve munkásságát, a nemzetközi, az országos, a Pannon Borrégió és a Villányi Borversenyeken kapott díjaiból megállapítható, hogy Riczu Tamás az egyik legeredményesebb villányi borász.

Sikerei, a hagyományok és a természet tisztelete mellett, a modern technikai eljárások alkalmazása és a szakma iránt érzett alázatának az eredménye.

„Borász Ars poetica”
„Ma már csak arra koncentrálok, hogy a szőlőben minden egyes „bogyóért” felelősséget tudjak vállalni. Felelősség tudatosságom alapelve, hogy a metszéstől kezdve a szőlő művelésén, a környezet és szőlő „barát” vegyszer mentes permetezésen keresztül, a kézi szüretben, a kíméletes szőlő feldolgozásában (prés helyett szinte csak „simogatás” jár a bogyóknak, bár így nincs nagy lé nyereség, viszont a héjból kevesebb cserzesség jut a borba, viszont a magas extraktnak és az érett savaknak köszönhetően vörösboraim így is jól érlelhetőek és már viszonylag fiatalon élvezhetők), egészen a palack lezárásáig ott legyek minden mozzanatnál. Mindenről tudni szeretnék, ami a szőlőben és a borban történik…

Tapasztaltam már eleget ahhoz, hogy a birtokméretünket átlássam és tudatosan irányítani tudjam.

BORAIM KÉSZÍTÉSE EGY APRÓ FELELŐSSÉGVÁLLALÁS KÖRNYEZETÜNK ÉS EGÉSZSÉGÜNK ÉRDEKÉBEN, MELYNEK FOGYASZTÁSAKOR VÁLIK EGYÉRTELMŰVÉ, HOGY HOSSZÚTÁVON, AZ ÖKOLÓGIAI GAZDÁLKODÁS AZ EGYETLEN, SZÁMOMRA JÁRHATÓ ÚT.”

Villányi Borvidék

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."